Slechte ervaring Kevin van Velthoven tuinwerken Begijnendijk / Hulshout

Ondertussen zijn we 2 jaar verder sinds de start van de bouw van ons huis. De grondlagen in de tuin hebben voldoende tijd gehad om door natuurlijke krachten en weersomstandigheden zich te verdichten. Tijd voor de aanleg van ons terras dus!

Op 30 juni vroeg ik her en der offertes aan. Al snel kregen we reactie van Kevin Van Velthoven tuinwerken uit Begijnendijk / Hulshout om op een zaterdagvoormiddag langs te komen zodat ze een gerichte prijs kunnen opmaken.
Iemand die graag even langs komt om alles te bekijken voordat de offerte wordt opgemaakt leek me zeer professioneel.
Na het weekend zou ik de offerte moeten ontvangen van hen, maar dit was niet het geval.
Na enkele keren gemaild te hebben ontving ik de offerte uiteindelijk om 16 juli.
Dezelfde dag ging ik akkoord met de offerte en liet het hen weten.
Ze stelden een datum voor in de week van 13 augustus. Aangezien dit net onze verlofperiode was, konden we niet aanwezig zijn en planden ze het in de week erna.

Toen we uit verlof kwamen hadden we geen nieuws meer vernomen over een exacte datum, dus hebben we dit nogmaals aangevraagd.
De werken werden opnieuw ingepland op maandag 3 oktober, maar het kon ook wat vroeger indien de andere werken vlot verlopen. Tussenin nog even contact opgenomen om te vragen wanneer we een exacte datum konden krijgen, maar zonder gevolg. Aangezien we bijna aan de geplande datum waren heb ik op 30 september nog even gemaild met de melding dat ik aanwezig kon zijn en heb hiervoor verlof ingepland.

3 oktober, de dag der werken… niemand komen opdagen, geen verwittiging, niets… Time is money, dus heel wat tijd (en dus ook geld) kwijt.
Ok, dan schrijf ik hen een mailtje met de melding dat ik mijn (negatieve) ervaring met hen zal delen op internet. (Wat ik door het plaatsen van deze blogpost dus heb gedaan)
Al snel kreeg ik ineens wel een reactie van hen dat één van hen ziek heeft gemeld. Konden ze mij hiervan dan niet op de hoogte brengen? Ziek zijn is menselijk, maar een klant verwittigen hiervan is toch het minste wat je kan doen.

Uiteindelijk geef ik nog toe en geef ze nog een kans. Voorstel van hun was zaterdag 15 en zondag 16 oktober voor de werken. Met beide handen greep ik deze data terug omdat we graag eind oktober gestart hadden aan de verdere werken in de tuin.
Allright, enkele dingen dat we dat weekend gepland hadden hebben we afgezegd en uitgesteld.

Vrijdagnamiddag 14 oktober kreeg ik weer een mail van hen dat ze pas zondag konden beginnen. Kevin moest zaterdag blijkbaar op bijscholing, maar ze waren dit vergeten… Dus ze werken zondag 16 oktober, de rest werken ze af in de weekdagen ’s avonds met behulp van verlichting zodat ze zien wat ze doen…
Het werd me allemaal al wat veel, maar toch bevestigde ik nog voor zondagochtend dat ze tussen 8u en 9u aanwezig zouden zijn. Hierop kreeg ik van hen een bevestigend antwoord.

Zondag 16 oktober, vroeg opgestaan zodat zeker alles klaar staat voor de werken. 8u00, 9u00, de klok tikt weg, maar nog steeds niemand komen opdagen.
9u30, de bel gaat. Daar stonden ze dan, de mannen dat het terras kwamen leggen…
“Wij komen opmeten” zeggen ze… Opmeten hebben ze reeds gedaan toen ze de allereerste keer hier waren… Op basis daarvan hebben ze hun offerte opgemaakt.
“Morgenavond tussen 18u en 19u kom ik de verlichting plaatsen en dinsdag starten de werken”. Na 5 minuten aanwezig geweest te zijn stapten ze weer in de auto en reden weg. Ik begon vanbinnen stilaan te koken, maar wachtte toch nog af tot maandagavond tot ze de verlichting kwamen plaatsen.

Maandagavond 19u, weeral niemand komen opdagen… Toch nog even wachten tot 21u30 om een mail te sturen dat de samenwerking wordt stopgezet omdat het vertrouwen compleet weg is. Hoeveel dagen en uren zijn we ondertussen al kwijtgespeeld door het niet nakomen van de afspraken door Kevin Van Velthoven.

De volgende ochtend… Een mailtje van hen om te zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben om aan stabilisé te geraken, maar hen niet gelukt is. Blijkbaar was Kevin pas thuis om 21u30. Wat kan mij dat schelen wanneer iemand thuis komt?
Indien je niet komt, verwittig dan! Er bestaan tegenwoordig telefoons…

Ook kreeg ik te horen dat ik moet verstaan dat men op een zondag niet aan stabilisé kan geraken. Dat versta ik maar al te goed, maar als jullie dit zelf voorstellen ga ik er vanuit dat jullie hierop voorzien zijn…

Kevin Van Velthoven tuinwerken uit Begijnendijk – Hulshout is voor mij alles behalve professioneel. Communicatie met de klant loopt volledig de mist in, vanalles beloven, maar niet doen. Gelukkig zijn de werken nog niet gestart en half achtergelaten… Want wie weet hoe was het verder afgelopen…?

Een verwittigd persoon is er twee waard!

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Slechte ervaring Kevin van Velthoven tuinwerken Begijnendijk / Hulshout”

 1. Sarah zegt:

  Beste,

  Dit is wel heel raar dat dit gebeurd want wij kunnen absoluut niets slecht zeggen over deze firma, communicatie verloopt bij ons altijd super goed. Werk word altijd proper en netjes afgeleverd en volgens afspraak.

  Misschien moet u ook eens snappen, dat sommige werven uitlopen en dat ze het werk ook een leven hebben, oke ze zijn zelfstandige en ze kiezen daarvoor maar als iemand om 21 u 30 pas thuis en dan nog eens moet vertrekken om enkel verlichting te gaan plaatsen

  Als het mij goed voorstaat gaat zijn vriendin zelf ook werken, en doet zij ook de papierwinkel. als zij gaan werken kan ze jou ook niet zomaar bellen natuurlijk dus misschien had je zelf eens moeten bellen naar de klant om te horen en ik ben er zeker van dat ze jou dat het terug gebeld! Je breekt hier iemand af dat zich gaat bijscholen je zou blij moeten zijn dat de zelfstandige zich ook nog gaan bijscholen om hun werk nog beter af te leven!!!

  Ik denk dat jij ook niet perfect zal zijn en misschien moet je de firma zelf ook de kans geven! Want natuurlijk horen wij hier maar een kan van het verhaal, ik kan tuinwerken Van Velthoven wel aanbevelen aan de mensen, altijd super vriendelijk en komen hun afspraken wel na, soms kunnen ook werven uitlopen waardoor dat werk opschuift!
  BIj ons liep en loopt de communicatie nog altijd super goed!

  Groeten

 2. Stijn zegt:

  Beste Sarah,

  ik vind het wel zeer grappig dat jouw reactie op deze post gestuurd is van hetzelfde IP-adres dan de mails die ik ontving van Kevin van Velthoven :-)
  Zo val je snel door de mand…

  Natuurlijk loopt bij jullie de communicatie super goed op deze manier, maar de communicatie naar jullie klanten toe is een ander verhaal… :-)

 3. Eduard zegt:

  Inderdaad deze firma komt zijn afspraken niet na,alsook de schade dat ze aanrichten stuwen ze af op andere mensen, prijsafspraak klopt niet achteraf,alsook de tijds indicatie wanneer de werken starten al helemaal niet!

  Gretig om geld te cashen maar de werken die blijven liggen of zijn afgewerkt als
  Een peuter met drilboor.

  Goede raad wil je een mooie tuin die volgens planning en vakmanschap is verwerkt.
  Zoek dan nu meteen verder want dit is het niet,

  Wij hebben ondertussen een expertiseburo ingeschakeld voor dit alles te bevestigen

  Alsook als u de firma wil bereiken moet je 10 keer bellen en mailen of smsen en als
  De zaakvoerder dan tijd en zin heeft om te antwoorden… mag je blij zijn met een ok of ik bel je later..

  Mvg Eduard.

Leave a Reply