Huis helemaal gevoegd

Update: Het huis is helemaal gevoegd en de ramen werden afgekit.
Vorige berichten over het voegen: http://www.huis-bouwen.eu/afwerking/update-voegwerken.htm
En hier: http://www.huis-bouwen.eu/afwerking/en-we-zijn-begonnen-met-voegen.htm
We zijn zeer tevreden met de gekozen kleur 🙂

22 reacties op “Huis helemaal gevoegd

 1. Bart zegt:

  Hoi, wij zijn bijna ook zover om tot voegen over te gaan. Hebben jullie het zelf gedaan? of door een firma? Goede ervaring? Indien mogelijk mag je me gegevens eens doorsturen. Veel succes nog met jullie verdere afwerking, het ziet er heel mooi uit. Groetjes Bart

 2. Yves & Sylvie zegt:

  Waaw, een héél knap eindresultaat met de voeg. Jullie hebben een goede smaak! Leuk dat hier en daar een ander textuur van steen in de gevel voorkomt.

  Vraagje: welke pannen hebben jullie gebruikt? Zijn dit de Migeon vlakke pannen Antraciet van Koramic?

 3. Frank Van Krunkelsven zegt:

  Hallo Jurgen en Ellen,

  Ook wij hebben gebouwd met de gevelsteen Wapper Zilvergrijs en zijn tevreden over het resultaat. Bij ons zijn er ook veel stenen waar hoeken afgebroken zijn en/of gele vlekken van de originele baksteen tevoorschijn komen. Goed om weten dat er een tussenkomst kan gevraagd worden aan De Saegher.
  Maar eigenlijk hadden wij een vraag over het voegen. Gisteren heeft de voeger 3 voorbeeldvoegen komen zetten om uit te kiezen, maar van geen enkele zijn we overtuigd. Eind deze week zou hij starten met de voegwerken, dus moeten we vrij vlug beslissen. Het voegsel dat jullie gekozen hebben, is dat naar de lichtgrijze kant of eerder donker? Op foto is dat moeilijk juist te zien. Onze voorkeur gaat uit naar lichtgrijs.
  Wij hebben de Wapper Zilvergrijs voor het eerst gezien in Oostduinkerke, waar een mooi appartementsgebouw (ondertussen reeds 2) gezet is in deze steen. http://www.kosinvest.be Residentie Minnestreel en Mondriaan. De kleur van het voegwerk daar vinden wij mooi. Maar we denken dat dat met Seifert voegsel gedaan is. Bij Seifert is er zelfs een specifiek voegsel voor de Wapper Zilvergrijs van De Saegher. Maar wij verkiezen een zelfgemaakt voegsel (groot verschil in prijs)
  Mvg, Frank en Nadine

  • huis-bouwen zegt:

   Hallo Frank

   Het is niet zo goed zichtbaar op de foto’s van de website die je doorgeeft, maar wij hebben volgend mengsel gebruikt voor onze voeg:
   4 liter grijze cement, 8 liter witte cement

   De combinatie 3 liter grijze cement en 9 liter witte cement zou nog een tint lichter moeten zijn, maar is met het blote oog niet te zien.
   De persoon die bij ons de voorbeeldmengsels gemaakt heeft, heeft deze lichtgrijze combinatie gemaakt en wij vonden het geslaagd.
   Je moet eens vragen welke combinatie de voeger heeft gezet op je gevel, laat de voegen 2-3 dagen drogen, eventueel kan je even de haardroger gebruiken, zo droogt het voegsel sneller.

   De voegkleur die wij gekozen hebben is lichtgrijs, met dus bovenstaande samenstelling.

   http://www.huis-bouwen.eu/wp-content/uploads/2012/04/IMG_0246.jpg
   http://www.huis-bouwen.eu/wp-content/uploads/2012/04/IMG_0233.jpg
   http://www.huis-bouwen.eu/wp-content/uploads/2012/04/IMG_0287.jpg

   Wanneer de zon schijnt, of een donkere dag is, lijkt de voeg ook anders/donkerder/lichter. Wanneer je het huis in zijn totaliteit ziet, dan is het een mooi licht geheel.

   Hopelijk kan je met bovenstaande info iets beter een beeld vormen.

   Veel succes met voegen.

   Jurgen en Ellen

 4. Robin zegt:

  Ik ga een nieuwbouw beginnen en ben ook van plan om een grijze gevelsteen te nemen. De gevelsteen van jullie huis (de wapper zilvergrijs) spreekt mij ook enorm aan en zou dus willen vragen of jullie geen lijst met referentie adressen al hebben die je mij eventueel kan doorsturen.

  Het is bij jullie wel een mooi eindresultaat geworden.

  Mvg,

  Robin

 5. Willems Tim zegt:

  Beste,

  Wij zijn ondertussen ook bezig met deze gevelsteen voor ons droomhuis,

  Maar nu zou ik graag eens een vraagje stellen aan jullie.

  Bij ons is het zo, dat als wij de gevelsteen uit de pakken halen deze bijna wit van kleur zijn.

  Maar op de plaatsen waar de gevelsteen door de regen doornat zijn geworden wordt deze gevelsteen een heel stuk donkerder.

  Nu bij dit warme weer van de afgelopen dagen, zou je toch verwachten dat de gevelsteen terug droger wordt , en de lichtere kleur terug krijgt.
  Maar dit is niet het geval , hij blijft een pak donkerder dan voorheen.

  Hadden jullie dit ook?

  Hopend op een reactie

  Met vriendelijke groeten
  Willems Tim.

 6. Jos zegt:

  Hoi,
  Wij willen ook laten voegen maar er is nogal discussie over het al dan niet hechtten van de kit op de structuurlak.
  Hoe hebben jullie dit opgelost en met welke kit?
  Mvg Jos

  • huis-bouwen zegt:

   Hallo Jos

   allereerst bedankt voor je reactie op onze blog, dit is de 250ste reactie 🙂

   We hebben onze ramen laten afkitten door de persoon die ons het materiaal heeft geleverd voor te voegen. De ramen werden eerst goed proper gemaakt zodat er geen vuil en vet op de raamprofielen meer zat. Hierna werd gekit. Ik heb inderdaad ook al gelezen over dit probleem, maar bij ons is de kit goed vastgehecht en ik verwacht eigenlijk geen problemen. Wat de toekomst geeft, weet natuurlijk niemand, maar ik heb bij vele nieuwe huizen en iets oudere huizen afgekitte ramen gezien die in structuurlak waren en daar was ook geen probleem te bespeuren.

   Bij ons werd Soudal gebruikt met een RAL-kleur, exacte benaming weet ik helaas niet.

   Mvg Jurgen

 7. Pingback: Update nog te voltooien werken | Huis Bouwen – Online huis bouwblog

 8. Jolien zegt:

  Beste,

  Mooie foto’s.
  Wij zijn ook van plan te bouwen met deze wapper zilvergrijs, en zijn zoals een aantal mensen hierboven ook op zoek naar nog een aantal referenties (bij voorkeur in Oost of West Vlaanderen).
  Kunnen jullie deze doorgeven?

  heel erg bedankt,

  Jolien

 9. Niek zegt:

  Beste,

  Wij overwegen ook om de wapper zilvergrijs te nemen.
  Ik ben op zoek naar referentieadressen in west-vlaanderen.
  Kunnen jullie helpen?

  Tx,
  Niek

 10. Katleen zegt:

  Hallo,

  Wij gaan binnenkort beginnen bouwen en zijn op zoek naar een gevelsteen. Ik was een beetje op Internet aan het rondneuzen en zo op jullie site terecht gekomen. De gevelsteen van jullie huis viel bij ons ook wel in de smaak. Ik heb de lijst al gevonden met jullie gebruikte bouwmaterialen maar aangezien het bij jullie toch al enige tijd geleden is, wou ik vragen of jullie tevreden zijn van de gevelsteen? Is hij makkelijk te onderhouden? Wordt hij niet te donker of misschien zelfs groen? Niet te veel last van regensporen?

  Alvast bedankt
  Mvg
  Katleen

  • huis-bouwen zegt:

   Hoi Katleen

   wij zijn nog steeds tevreden over de gevelsteen, na 9 jaar is deze nog steeds heel erg mooi.
   Geen groene aanslag en geen onderhoud nodig. Ook geen last van regensporen.

   Mvg Jurgen en Ellen

 11. Marjolein zegt:

  Beste,

  Deze blogpost is al redelijk oud, maar ik hoop dat jullie de reacties nog lezen. Zou u mij eventueel de referentielijst voor deze gevelsteen kunnen doorsturen?

  De referenties die u had gekregen staan er normaal gezien al een aantal jaren, dus zal het makkelijker zijn te oordelen of de coating de tand des tijds doorstaat.

  Alvast heel erg bedankt!

  Groeten,
  Marjolein

 12. Rik zegt:

  Hallo iedereen,
  Inderdaad de woning van Jurgen en Ellen opgetrokken in de wapper zilvergrijs is ook volgens ons super geslaagd. Ik merk dat meerdere mensen voor deze gevelsteen kozen/kiezen zodat ook wij ons de vraag stellen of de gevelsteen na enkele jaren nog even mooi is dan aanvankelijk. Gezien deze steen een coating kreeg, stel ik mij de vraag of hij door water en vorst niet vlug aangetast wordt.

  Kunnen jullie mij eens jullie bevindingen door mailen en eventuele referentieadressen opgeven (jullie droomwoning mag daar zeker deel van uitmaken !!

  Tim Willems had blijkbaar problemen met de kleurwijziging ingevolge wateropname. Kwam dit goed bij uitdrogen ?

  Hopelijk mag ik diverse reacties/antwoorden ontvangen, want ook wij hebben interesse in de wapper zilvergrijs.

  Alvast hartelijk dank voor de info welke wij mogen ontvangen.

  Groetjes,
  Rik & Marleen

 13. Inke zegt:

  Beste,

  We vinden de wapper ook heel mooi! Zou ik van iemand een referentielijst kunnen ontvangen om zo de steen op verschillende plaatsten te kunnen gaan bekijken?
  Alvast bedankt!

  Mvg
  Inke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *