Kachel geplaatst

Drooff-Cremona-2-kachel

Na de aankoop van onze kachel, dient deze kachel ook geplaatst te worden.

De kachel heeft een vermogen van 4Kw-8Kw en werkt op hout. Gezien zijn vermogen zou dit ruimschoots voldoende moeten zijn om aangenaam tewerken in onze woning.

Onze Drooff Cremona 2:

Drooff-Cremona-2-kachel
Drooff-Cremona-2-kachel

6 reacties op “Kachel geplaatst

 1. Ken zegt:

  Mooie kachel, net hetgeen we ook graag zouden hebben maar dan met de afvoer langs achter vermits we een schouw hebben in de living.

  Jullie combineren dit met vloerverwarming als ik me niet vergis? Ben benieuwd hoe dit samenwerkt wat omwille van diverse redenen met hoofdreden de kachel heb ik geen vloerverwarming gelegd.

  Men vader heeft er ook zo eentje en eens ze warm is blijft dit uren lang warm.

  Succes ermee en met dergelijke EPB voorzieningen zullen jullie zeker geen kou hebben deze winter 🙂

 2. Ken zegt:

  Mijn vorige reactie is blijkbaar niet verzonden dus nogmaals:

  Zeer mooie kachel! Wij zijn ook van plan om een soortgelijke te zetten maar dan wel met de afvoer achteraan vermits we een schouw hebben in de living.

  Ben benieuwd wat dit gaat geven met de vloerverwarming die jullie hebben. Ik heb als hoofdreden geen vloerverwarming gelegd owv de speksteenkachel die ik zou willen zetten. Vreesde ervoor dat wanneer je ze gebruikt de vloerverwarming (lees vloerwarmte) te traag zou anticiperen op de warmte van de kachel. Nu heb ik een voorbeeld wie het wel zo heeft dus ben benieuwd als het winter wordt.

  Koud zullen jullie het zeker niet hebben gezien de verwarming en isolatie die jullie hebben zitten.

  Hebben jullie ook andere kachels afgewogen, welke en waarom ben ik wel naar benieuwd vermits ik dit ook nog moet doorlopen.

  Succes ermee, staat goed!

  • huis-bouwen zegt:

   Hallo Ken

   Bedankt voor je 2 reacties 🙂

   Om het ‘probleem’ van de vloerverwarming op te lossen hebben we gekozen om te werken met zonesturing in een aantal ruimtes.
   Onze plannen: http://www.huis-bouwen.eu/bouwdagboek/definitieve-plannen-bouwaanvraag.htm

   Zones: 1) Living, bureau, eetkamer, 2) keuken, 3) nachthal en 4) badkamer hebben we zonesturing voorzien.

   Hoe werkt zonesturing? Wanneer het in bijvoorbeeld de living en nachthal te warm wordt, valt de vloerverwarming uit op deze circuits. De voorbije winter viel bij ons hierdoor de VVW uit omdat de temperatuur op deze zones hoog genoeg was, de andere ruimtes lopen gewoon door. Je kan de VVW bijvoorbeeld zo instellen bij de living dat deze continu op 21.5 °C draait, wanneer de temperatuur hoger wordt valt de VVW uit, maar als de chape te veel afkoelt, gaat er door de buizen een minimumdebiet, zodat de chape niet geheel afkoelt.

   Wat betreft de vraag van eventuele andere kachels. We wilden een vrijstaande kachel, liefst met speksteen, waardoor deze kachel als één van de favorieten uit de bus kwam. Zelf vond ik in de winkel deze het mooiste, mijn geliefde vond de Droof Varese mooier, maar deze is breder. (foto: http://www.forceville.be/Drooff/media/DrooffVareseHeader.jpg )

   Uiteindelijk hebben we dan gekozen voor deze kachel, goed rendement, 4-8Kw met speksteen. Deze kachel was een showroom-model met 20% extra korting dat nog niet gebruikt was. Mocht je interesse hebben in showroomkachels, bij Daniels in Bree zijn het acties, ze gaan terug naar hun vernieuwde showroom verhuizen, waardoor er extra kortingacties zijn op dit moment.

   Binnenkort zal ik een update posten hoe ons dit afgaat in de winter, maar gisteren heb ik de kachel getest. De temperatuur was 22 graden zonder verwarming, toen de kachel 2 uur brandde was het aardig warm geworden.

 3. Joris zegt:

  Mooie kachel. Het vermogen zal zeker voldoende zijn voor het huis.
  Als de warmte zich niet goed zou verspreiden, kan je altijd een ventilator achter de kachel zetten, dit werkt zeer goed om de warmte te verspreiden van je kachel.

  Mooi huis en mooie kachel:-)

 4. Pingback: Update nog te voltooien werken | Huis Bouwen – Online huis bouwblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *