Keuken geplaatst !

Vandaag werd de keuken geplaatst die we vorig jaar kochten bij Wohnwelt Pallen (Wurselen – bij Aachen – Duitsland).
In een mum van tijd stonden alle kasten keurig geplaatst šŸ™‚
Enkele beelden van onze keuken kan je hieronder bekijken. Binnenkort weer snel even zelf popcorn maken in onze nieuwe keuken! šŸ™‚
Verder werd ook de laminaat in de slaapkamers verder gelegd en volgen nog enkele foto’s van de wandtegels.

7 reacties op “Keuken geplaatst !

 1. Ward zegt:

  Hallo!

  De keuken ziet er al tof uit. Kunnen jullie ons misschien zeggen hoe hoog de omkasting is boven het eiland? En op hoeveel cm staat deze boven het eiland?
  Wij gaan namelijk op dezelfde manier werken, maar waren nu aan het twijfelen of we enkel de afzuiggroep zouden laten zakken, of ook een volledig kast boven het eiland zouden zetten.

  groetjes

 2. Maureen zegt:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje omtrent jullie keuken?
  Zijn jullie tevreden van de keuken en de service die jullie hierbij hebben gekregen?

  Wat met betrekking tot de BTW als je een keuken koopt in Duitsland?
  Moet je dan niet meer betalen qua transportkosten, invoerrechten etc.

  Reden hiervoor is dat we binnenkort bij Pallen ook eens gaan kijken en dan heb ik toch al wat meer informatie.

  Bedankt

  Groetjes
  Maureen

  • huis-bouwen zegt:

   Hallo Maureen

   Wij zijn tevreden over de keuken en ook over de service die we verkregen hebben.
   We hadden bij onze keuken volgende 2 problemen, de eerste was dat we onze doorvoer van de dampkap niet correct was geboord in ons plafond (een fout door ons zelf is gemaakt) ze zijn hiervoor 2 keer achteraf teruggekomen om dit in orde te brengen.

   Het tweede probleem dat we hadden was dat er een klein deukje zat op de keukenkast en zij hebben dit zonder problemen vervangen, het deukje was bijna niet te zien, maar ze maakten er geen problemen van.

   Wat betreft de BTW, dit is geen enkel probleem. Er wordt gerekend met 21% BTW, aangezien zij de keuken plaatsen, dit geeft voor de BTW-aangifte na je bouwperiode geen bijbetaling, aangezien je 21% betaalde aan Pallen. Met onze glazendeuren was het ook een Nederlandse firma waarbij we 21% BTW betaalden. Als een leverancier vaak aan een Belgische klant leveren, hebben ze ook een Belgisch BTW-nummer. Transportkosten zijn niet hoger, Aachen ligt immers niet ver van de Belgische grens of Nederlandse grens. Invoerrechten betaal je niet, dit zijn gewoon goederen en diensten die je koopt in de EU.

   Ga gewoon eens kijken in Duitsland en maak dat je offertes hebt gevraagd bij je in de buurt, zo kom je tot de perfecte keuken en probeer je de beste offerte te verkrijgen. Bij ons was het prijsverschil met Belgiƫ immers vrij groot (+/- 5000 euro).

   Mvg Jurgen

 3. Maureen zegt:

  Hallo Jurgen,

  Bedankt, wij gaan 18 mei eens een kijkje nemen en zien wat ze ons kunnen aanbieden.

  Wij hebben ondertussen al offertes gekregen, maar ik vond ze wel enorm prijzig, daarmee willen we eens kijken of het “buitenland” beter kan :-).

  mvg
  Maureen

 4. Maureen Schaekers zegt:

  Hallo Jurgen,

  Wij hebben vrijdag onze keuken gekocht bij Pallen.
  We hadden een ontwerp van hier in Belgiƫ meegenomen en zij hebben aan de hand van dit ontwerp, onze keuken getekend. We waren eigenlijk heel onder de indruk van de mooie showroom en de service die zij ons geboden hebben.
  De prijs die zij hadden opgesteld, lag ongeveer in lijn met de prijzen die we hier in Belgiƫ gekregen hadden, maar de verkoper had de baas erbij gehaald en zo hebben we toch nog 3500 euro extra korting gekregen. Dus we hebben nu dezelfde keuken maar met betere toestellen.

  We hebben daar in totaal 6u gezeten en het heeft dus geloond šŸ™‚

  hopelijk in oktober/november wordt de keuken geplaatst en in juli moeten we alles gaan vastleggen.

  Bedankt om deze info door te geven.

  groetjes
  Maureen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *