Goede lichtstudie is geld waard !

Een goede lichtstudie is geld waard (ook al krijg je ze gratis).

Hoe je ’t ook draait of keert, goede verlichting is één van de belangrijkste elementen in een woning. Een ruimte kan nog zo mooi opgemaakt en afgewerkt zijn, wanneer niet de gepaste en juiste verlichting aanwezig is in de ruimte zal je nooit het gewenste effect halen en blijf je teleurgesteld achter. Om eerlijk te zijn, zelf ken ik enkel spotjes, TL-lampen en hanglampen met stoffen kapjes. Er is natuurlijk veel meer op de markt en er zijn toepassingen genoeg die jouw huis het perfecte karakter kunnen geven, zowel aan de binnen- als buitenkant.

Er zijn een aantal lichtspecialisten op de markt die voor uw budget en wensen een lichtstudie maken en zo tot de juiste verlichting komen voor je woning. Ze zullen bepalen (in samenspraak met jou) waar welke verlichting kan komen en ook advies over armaturen zal beschikbaar zijn. Een verlichtingsadviseur is geen verkoper van verlichting, maar kan door zijn ervaring en kennis belangrijk advies geven om een zo perfect mogelijke woning te verkrijgen.

Indien je niet voor een verlichtingsadviseur kiest zal ook je architect handige tips kunnen geven over de types verlichting die in je woning van pas kunnen komen.

Denk op voorhand na over je verlichting. Er dient echter al bij de ruwbouw rekening gehouden worden met de keuze en type verlichting. Wanneer je bv. inbouwarmaturen zal gebruiken, dan dient hier op voorhand rekening mee gehouden te worden om het slijp- en kapwerk te beperken. Bij bijvoorbeeld wandverlichting zal dit een stuk minder nodig zijn.

Voorzie ook de mogelijkheid om later je verlichting uit te breiden zonder dat daarbij opnieuw moet geslijpt en gekapt worden.

Aangezien wij Zelf hebben wij een lichtstudie laten maken bij BEAM (Meeuwen-Gruitrode) en bij MACO (Kinrooi). Beide firma’s hebben eigen ideeën aangeleverd en in samenspraak met ons gezocht naar de juiste verlichting. We gaan beide studies nog eens kritisch bekijken en nog enkele keren het huis doorkruisen om, in deze ruwbouwfase toch een juist beeld te krijgen van onze woning.

4 reacties op “Goede lichtstudie is geld waard !

  • huis-bouwen zegt:

   Bart & Elke

   Er zijn geen vastgestelde voorwaarden. Het enige wat men graag zou willen is dat je de lampen natuurlijk koopt bij de persoon waarbij je de studie laat maken.
   Het kost helemaal niets en je krijgt een goed beeld van je woning, zoals ze zou kunnen worden.
   Hoogstwaarschijnlijk gaan we beide lichtstudies combineren om zo tot de ideale lichtweergave in de ruimtes te komen.
   We hebben nergens een document dienen te tekenen waarop voorwaarden vermeld staan.
   Een lichtstudie kost gemiddeld 250 euro , je kan ze dus ook gratis krijgen.

   Gr Jurgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *