5 Tips bij verhuizen

5 tips bij een verhuizing

(een bijdrage door Eva Westermans) 

Een verhuizing is een grote stap. Het is een beslissing waarbij je vaak tonnen schuld op je neemt en waar je voor lange tijd aan vast zit. Daarnaast komt er bij een verhuizing nogal wat kijken. Om tijdnood en stress tijdens je verhuizing te voorkomen hebben we hieronder een aantal handige tip op een rijtje gezet.

Maak een verhuisplan

Verhuizen is niet iets is wat je vaak doet. Gelukkig maar! Toch wil je dat het verhuizingproces perfect verloopt. Het is daarom verstandig een plan op te stellen waarin je zet waar je allemaal aan moet denken. Loop op papier de hele verhuizing door en noteer alles waar je aan moet denken.

Meten=weten

Neem voordat je gaat verhuizen even de tijd om belangrijke zaken op te meten. Dit geeft je de kans om je nieuwe huis op schaal uit te tekenen. De ervaring is dat wanneer je dit In gedachten probeert  het vaak mis gaat. Ruimtes worden dan onverwachts erg vol of meubels passen niet. De boel even goed opmeten voorkomt een hoop ongemakken.

Inpaktips

Zorg voor genoeg goede dozen. Echte verhuisdozen zijn niet heel prijzig en dozen van de supermarkt zijn niet altijd even stevig. De vuistregel is dat je voor de woonkamer zijn zo’n tien dozen nodig hebt, voor de keuken vijftien en voor de slaapkamer tien. Pak kamers 1 voor 1 in en label alle dozen zodat je goed weet waar alle spullen zijn.

Verhuizen: zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk is zelf verhuizen een stuk goedkoper maar in sommige gevallen is het handig een professionele verhuizer in te huren. Wanneer de afstand tussen je oude- en nieuwe woning groot is en er lastig te verhuizen spullen zijn zoals grote meubels, spiegels of veel kunst is het van belang dat de verhuizing goed en veilig gebeurt. Als je de verhuizing zelf doet zorg dan voor een grote verhuisbus of aanhanger en genoeg mensen die willen meehelpen.

 Adres wijziging doorgeven

Tot slot is het belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is van je verhuizing. Behalve vrienden en familie moeten ook diverse organisaties op de hoogte worden gesteld van de verhuizing. Denk hierbij aan uw werkgever, de gemeente, zorginstellingen, financiële instellingen, bladen en tijdschriften en scholen. Je kan natuurlijk standaard verhuiskaarten sturen of de PostNL verhuizkaarten service inschakelen.

2 reacties op “5 Tips bij verhuizen

  1. Bjorn Bitter zegt:

    Ook is het verstandig als je je verhuizing door een verhuisbedrijf wil laten uitvoeren dat je meerdere offertes laat maken. De prijzen die verschillende verhuisbedrijven rekenen kunnen uiteen lopen met wel 40%

  2. Natalie zegt:

    Goede tips voor het verhuizen! De laatste keer dat ik verhuisde, heb ik er geld tegenaan gesmeten en de verhuizing compleet uitbesteed. Alleen het inpakken deed ik nog net zelf. Voordeel: het ging veel vlugger, alles was verzekerd en mijn rug bleef gespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *