Aanbouw bouwen aan je huis

Een aanbouw aan je huis bouwen is een flinke opgave en brengt bepaalde kosten met zich mee, maar het is zeker niet onmogelijk. Bovendien is de genomen moeite bijna nooit weg gegooide moeite of verspild geld. De redenen dat mensen een aanbouw laten bouwen aan is uiteenlopend te noemen. Ook zijn er bepaalde na- en voordelen te noemen aan aanbouw, wij zullen proberen een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van alle bovengenoemde zaken zodat u goed voorbereid kunt beginnen met de aanbouw aan uw woning.

De kosten voor een aanbouw

De aanbouw kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Wij zullen proberen wat duidelijkheid proberen te scheppen. Dit hebben we gedaan met informatie die de verbouw gigant ons gegeven heeft.

De grootte van de aanbouw bepaalt voor een groot gedeelte de kosten van de aanbouw. Je kunt je daar waarschijnlijk veel bij voorstellen. Hoe groter een aanbouw gebouwd moet worden, des te hoger kosten zullen uitvallen. Er is immers meer materiaal nodig en er zullen meer manuren in deze verbouwing gaan zitten.

Het maken van een aanbouw kan met verschillende materialen. De verschillende materialen hebben ook verschillende prijzen. Zo liggen de kosten van een houten aanbouw aanzienlijker lager dan de kosten van bijvoorbeeld een stenen uitbouw.

Wanneer het heel belangrijk is om de kosten laag te houden kan er gekozen worden voor een prefab aanbouw. Dit is een aanbouw die eigenlijk kant en klaar uit de fabriek komt. Er moet hier bij vermeld worden dat 9 van de 10 gevallen een aanbouw op maat wel een stuk mooier is en beter past bij de woning waar de aanbouw aan wordt gebouwd. De kosten van een prefab aanbouw zijn enkel wel een stuk lager.

De afwerking van de aanbouw heeft ook een grote invloed op de kosten. Men kan er voor kiezen de aanbouw geheel casco te laten opleveren, dit is de meest goedkope oplossing. U zult dan wel zelf de eventuele kozijnen en deuren moeten plaatsen, zelf vloeren leggen, zelf de verwarmingsvoorziening aansluiten, zelf de vloer leggen enzovoort. Ook dit is een belangrijke beslissing voordat u de aanbouw laat bouwen.

Waarom een aanbouw bouwen

Meer woonruimte: Vaak zien we dat mensen die eigenlijk een groter huis willen bouwen of kopen kiezen voor een aanbouw. Met een aanbouw heb je in de regel lagere kosten dan dat je een nieuw huis gaat kopen of bouwen. Tevens heb je de kans om de aanbouw precies naar jouw wensen te laten bouwen, iets dat je minder snel lukt met het vinden van een nieuw huis.

Een investering: De kosten van een aanbouw zijn meestal lager dan de waardestijging van het huis nadat de aanbouw gebouwd is. Mensen die wat geld over hebben waar ze verder geen plannen mee hebben. Een aanbouw kan dan zeer aantrekkelijk zijn. De kosten van de aanbouw zullen zich immers naar alle waarschijnlijk in een later stadium dubbel en dwars terug betalen tijdens een eventuele verkoop van het huis.

Een combinatie van beide factoren is natuurlijk ook heel goed mogelijk. Het 1 sluit het ander natuurlijk niet uit. Eigenlijk is een aanbouw altijd een win-win.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *