Dakkapel: een ruimtewinnaar in één dag

Een dakkapel heeft veel voordelen. Zo krijg je er door de dakkapel een compleet nieuwe kamer bij. Daarmee creëer je ruimte voor een extra slaapkamer of hobbykamer. Dat kan een goede reden zijn om niet te verhuizen. Bij een normaal schuin dak en een dakkapel van 3 meter breed win je al snel 4 m2 loopruimte. Dat is een forse oppervlakte. Je krijgt dus meer woonplezier in je bestaande woning. Die extra kamer zorgt bovendien voor een forse waardestijging van je huis en daarmee is een dakkapel een slimme investering. Verder zul je verbaasd zijn over het vele licht en de frisse lucht op de zolderverdieping. Veel voordelen dus.

Dakkapel laten plaatsen niet moeilijk

Misschien zie je op tegen het laten plaatsen van een dakkapel. Dat is niet nodig. In één dag staat de dakkapel op je huis. En ook goed om te weten: een vergunning is meestal niet nodig. Zeker niet als je dakkapel aan de achterkant van je huis wordt gebouwd. Check wel altijd de voorwaarden bij je gemeente. Bij de keuze moet je jezelf een aantal belangrijke vragen stellen. Een handige dakkapel website om je voor te bereiden is www.hoe-koop-ik.nl/dakkapel. Daar vind je alle informatie bij elkaar.

Kosten van een dakkapel

De dakkapel prijs is voor iedere situatie anders en wordt met name bepaald door de breedte, de afwerking, de materiaalkeuze en de accessoires. Denk daarbij o.a. aan rolluiken, draai-kiepramen en ingebouwde horren. Maak bovendien de afweging of je de binnenzijde zelf aftimmert of dit meteen laat doen. Een dakkapel van hout is in aanschaf goedkoper dan een kunststof dakkapel. Maar over de langere termijn is kunststof goedkoper, omdat je geen onderhoud hebt. Is je dak niet steil maar flauw, dan is er meer materiaal nodig voor de dakkapel. Dar verhoogt de kosten.
De prijs van een dakkapel start bij ruim € 3.000,- en kan oplopen tot wel € 10.000,-. Voor elk budget is er dus wel een dakkapel.

Soorten dakkapellen

Dakkapellen zijn er in vele soorten. Houten dakkapellen worden vooral gekozen voor de natuurlijke uitstraling. Daarbij is eigenlijk alles mogelijk qua vorm, stijl en maat. Bij een houten dakkapel heb je keuze uit houten kozijnen of kunststof kozijnen. Ook de zijwangen kun je in kunststof laten afwerken. Dat scheelt onderhoud. Naast dakkapellen in hout, zijn ze er ook in kunststof. Die zijn met name populair omdat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn ze zo gemaakt, dat je het verschil met een houten dakkapel nauwelijks kunt zien. Ze zijn in de aanschaf wel iets duurder dan houten dakkapellen. Vaak verdien je dat weer terug door lagere onderhoudskosten, zoals schilderwerk. Zorg ervoor dat de dakkapel goed past bij de stijl van je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *