Garantie zonneboiler

Een belangrijk punt bij het vergelijken van offertes voor zonneboilers is om naast de totale kostprijs ook naar de garantie van de installateur/producent te bekijken voor de gebruikte onderdelen.

De standaard Europese consumenten garantietermijn van 2 jaar wordt namelijk reeds standaard opgetrokken voor verschillende onderdelen van een zonneboiler-installatie aangezien een zonneboiler betrouwbaar is en bijna geen onderhoud vergt.

Indien de installateur/producent een aangelosten lid is van de beroepsorganisatie BELSOLAR (Belgische Beroepsvereniging van producenten en leveranciers van systemen op thermische zonne-energie of zonneboilers), dan kan je reeds zeker zijn van de volgende standaard garantietermijnen:

  • Garantie voor de zonnecollector van 10 jaar
  • Garantie voor het opslagvat/boiler van 5 jaar
  • Garantie voor de rest van de installatie van 2 jaar

Daarnaast kan de installateur/producent natuurlijk nog bijkomende extra garantietermijnen aangeven bovenop bovenstaande termijnen.

Gebruik je een zonneboiler op basis van Glycol is het aan te raden om deze vloeistof 2-jaarlijks laten te controleren op zijn werking. De vloeistof gaat 5-6 jaar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *