Huis kopen in deze economisch slechte tijd

Voordelen van woning kopen in deze tijd

 Het gaat slecht met de economie. Het vertrouwen van consumenten is gedaald en hypotheekregels zijn strenger geworden. Het is dus moeilijker om hypotheken af te sluiten.

Maar zijn er ook voordelen te noemen voor het kopen van een woning in deze slechte economische tijden? In dit artikel zullen wij enkele voordelen opnoemen.

Dalende huizenprijzen

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Er zijn zelfs gebieden in Nederland waar de huizenprijzen de afgelopen drie jaar met meer dan 15% zijn gedaald. Het is dus een groot voordeel voor jou als huizenkoper. Je bent veel minder geld kwijt voor een huis dan drie jaar geleden.

 

Tijdelijke verlaging overdrachtsbelasting

Normaal gesproken bedraagt de overdrachtsbelasting 6%. Dit bedrag betaal je bij het kopen van een bestaande woning. Het valt onder ze zogenaamde KK (kosten koper). De overdrachtsbelasting is nu tijdelijk verlaagd naar 2%. Dit kost je al gauw duizenden euro’s minder bij het kopen van een bestaande woning.

 

Goede onderhandelingspositie

Het kopen van een woning in deze tijd kent nog een extra voordeel. Huizen staan vaak lange tijd te koop. Dat betekent dat je vaak goed kunt onderhandelen over de prijs. De huiseigenaar wil zijn woning zo snel mogelijk verkopen, omdat deze al lange tijd te koop staat. Je kunt dan goed onderhandelen over de prijs van de woning en extra voordeel doen.

 

Je kent nu de voordelen van het kopen van een woning in deze slechte economische tijd. Het gaat niet goed met de economie en de huizenmarkt, maar dit heeft ook zo zijn voordelen. Wij hopen dat je gebruik kunt maken van deze voordelen bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek.

 

Meer inlichten over Hypotheken nodig? Kijk op Hypotheken .

2 reacties op “Huis kopen in deze economisch slechte tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *