Huis verbouwen voor ideale huis

Het grote voordeel van een heel nieuw huis bouw is dat een huis precies zo gemaakt kan worden zoals de toekomstige bewoners het willen hebben. Maar vaak wordt de mogelijkheid van een bestaand huis verbouwen over het hoofd gezien. Ook dan kan een woning precies verbouwd worden naar de eisen van de toekomstige bewoners.

Het voordeel van het verbouwen van een huis in plaats van een huis compleet nieuw bouwen is dat het in de meeste stukken vele malen goedkoper is. Een groot deel van de essentiële zaken zijn er namelijk al. Daarnaast hebt u bij het verbouwen van een huis al een stukje sfeer rondom en in een huis, iets wat bij een nieuwbouwhuis veel minder is.

Wat is er mogelijk bij een verbouwing?

Mits de juiste vergunningen aangevraagd en toegekend worden is er eigenlijk alles mogelijk met een huisverbouwing. Om een aantal voorbeelden te noemen:

  • een aanbouw maken aan een woning, creëert meer ruimte.
  • een huis opnieuw indelen, door middel van wanden weg te halen kan de indeling geheel aangepast worden en de totale ruimte efficiënter benut worden.
  • een opbouw, ook voor meer woonoppervlakte.
  • een dakkapel plaatsen voor meer ruimte.
  • totale aanpassing van de afwerking binnen voor meer luxe.
  • een woning geheel laten isoleren voor meer comfort en lagere maandlasten.

Waarop letten bij een huis verbouwing?

De belangrijkste zaken die geregeld moeten zijn voor u een huis verbouwen gaat zijn de financiering, de vergunning en de juiste aannemer vinden.

Vaak is er een lening nodig voor een verbouwing, hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van verschillende zaken en u zult voor die informatie moeten inwinnen bij de bank waar u aangesloten bent.

Daarnaast moet een verbouwing aan uw huis meestal goed gekeurd worden door de gemeente waar woonachtig bent. Vaak kan de aannemer u wel helpen met het schrijven van een vergunningsverzoek.

En natuurlijk heeft u de juiste vakmensen nodig om huis te verbouwen. Hier dient u goed te letten op de keurmerken en erkenningen die de aannemer(s) hebben en bij welke brancheorganisaties ze zijn aangesloten. Vaak komen deze lidmaatschappen met de nodige garanties, garanties die u graag heeft wanneer het huis verbouwd wordt. Wanneer u nog niet weet met welke partijen u in zee kunt u op de websites van huisfocus in contact komen met erkende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *