Omschakelen dag-nachtteller naar dagteller

Sinds de installatie van onze zonnepanelen draait onze teller mooi in tegenovergestelde richting. Allemaal leuk, maar er stelt zich een klein probleem wanneer ik volgend jaar de afrekening van elektriciteit zou krijgen. Bij een 2-voudige teller met dag- en nachtstroom wek je 5 dagen stroom op op weekdagen en 2 dagen stroom in het weekend.

Dagelijks verbruiken wij momenteel 8 Kwh elektriciteit per dag. Op dit moment staat er een dubbele teller, dus met dag- en nachttarief en deze is ingeschakeld zodat in het weekend en ’s nachts de teller van nachtelektriciteit telt en op werkdagen gewoon de dagteller.

Op dit moment is ons vermogen van de installatie groter dan ons jaarlijks verbruik, hierdoor ga ik dus met overschot aan elektriciteit zitten, vooral op de dagteller. De kans bestaat dat mijn nachtteller na de opname van de tellerstand volgend jaar, hoger zal staan en hierdoor ga ik de dubbele meter laten aanpassen naar enkel tellen op dagtarief.

De kostprijs voor deze toch wel simpele ingreep (slecht 1 knikje draaien in de teller) kost bij Infrax 75 euro.
Al bij al kan ik hier goed mee leven, zeker als je weet dat Eandis dit meer dan dubbel zo duur is, 200 euro om exact te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *