Overstappen naar echt groene energie

Veel mensen kiezen bewust voor een energieleverancier die groene energie levert maar wist je dat met groencertificaten grijze energie groen gemaakt wordt. Je krijgt de energie dan toch uit vervuilende bronnen geleverd maar je denkt dat het echt groen is.  Uiteindelijk komt de energie alsnog uit een kolencentrale. Als je ziet hoeveel groene energiebronnen in Nederland te vinden zijn is het ook niet mogelijk dat alle energieleveranciers op dit moment groene energie leveren. Het is ongelofelijk dat dit toegestaan is maar er zijn mogelijkheden om je energie toch groen geleverd te krijgen.

Echt groene energieleveranciers in Nederland

groene energieGreenpeace heeft een onderzoek gedaan naar de energiebronnen waarvan de energie van de leveranciers geleverd wordt. Dit onderzoek geeft dan ook duidelijkheid over hoe groen de leveranciers daadwerkelijk zijn. Als je echt groene stroom wilt dan is het aanbod ineens een stuk beperkter. Windunie blijkt de meest groene energie te leveren. Deze energie komt namelijk uitsluitend van Nederlandse windmolens. In onderstaande lijst vind je de 10 groenste energieleveranciers:

  1. Windunie
  2. Greenchoice
  3. Noord-Hollandse Energie coöperatie
  4. Eneco
  5. Dong Energy
  6. United Customers
  7. Innova Energy
  8. Main
  9. de Nederlandse Energie Maatschappij
  10. Orro Energy

Overstappen naar een groene energieleverancier in Nederland

Nu je weet welke energieleveranciers de energie groen aanbieden is de volgende stap kijken of de energie ook goedkoper aangeboden kan worden. Energieprijzen vergelijken is heel eenvoudig. Door je gegevens in te vullen zal de prijsvergelijker voor jou uitzoeken welke leveranciers jouw energie voor de laagste prijs aanbied. De prijsvergelijker onderhandelt over actietarieven zodat de energie voor een scherpere prijs geleverd wordt. Als je vervolgens kiest voor een leverancier die echt groene energie levert dan heb je jouw energie voor een scherpe prijs en ook nog 100% groen.

Zelf energie opwekken

Als je zelf ook wil meehelpen aan de verduurzaming van de energielevering dan kan je ervoor kiezen om zelf energie op te wekken. Je hebt hierin vele mogelijkheden. Je zou er bijvoorbeeld voor kiezen om zoals wij zonnepanelen te installeren. Zonnepanelen heb je in ongeveer 7 jaar terugverdient. Daarna verdien je er nog geld mee ook. De energie die je over hebt kan je terugleveren aan het energiebedrijf. De energiemeter gaat dan achteruit lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *