Verzekering zonnepanelen

Is een verzekering voor zonnepanelen nodig?
Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen het slachtoffer worden van diefstel van hun zonnepanelen. Onlangs nog werd het Brussels gemeenteraadslid Bruno de Lille van Groen het slachtoffer van de diefstal van zonnepanelen van en werden zonnepanelen voor 100.000 euro gestolen op een bedrijventerrein in Heusden-Zolder. Hierdoor beginnen dan ook vragen te komen over het feit als een verzekering voor zonnepanelen noodzakelijk is of niet?

Installateurs van deze dure zonnepanelen en zonneboilers raden aan om zonnepanelen zo goed mogelijk te beveiligen tegen diefstal, zodat het zo moeilijk mogelijk is voor dieven om zonnepanelen te stelen van uw eigendom.

Het is altijd mogelijk dat u het slachtoffer wordt van zonnepanelendiefstal en vele mensen vragen zich dan af “Zijn mijn zonnepanelen verzekerd tegen diefstal?”. Onlangs kwam een verzekeringsagent met een reclamestunt “zonnepanelen verzekering”. Deze nieuwe verzekering blijkt onzin te zijn, want diefstal van zonnepanelen wordt gedekt door uw brandverzekering, maar u dient uw bezit van zonnepanelen best wel op voorhand te melden bij u verzekeringsagent. Het verschil tussen deze zonnepanelenverzekering is dat het ook dekt tegen productieverlies en diefstal van de panelen zonder braak. Het productieverlies is iets wat de meeste mensen zouden vergeten, dat wanneer ze hun zonnepanelen gestolen zouden worden ze terug elektriciteit van het net moeten afnemen en dit dan ook betalen en eens u de gratis stroom van zonnepanelen gewent bent zal u verbaasd zijn van hoe duur de elektriciteit nu wel is.

Een gouden tip is wanneer u zeker wilt zijn dat uw zonnepanelen opgenomen zijn in uw brandverzekering deze ook expliciet op te nemen in uw contract. Dus lees de inhoud van uw brandverzekering/zonnepanelenverzekering goed na.

Hoeveel kost een zonnepanelenverzekering ?
Volgens het bedrijf Solar Insurance & Finance zal de kost voor een zonnepanelenverzekering helemaal niet duur zijn. Een klant betaalt bij het verzekeringsbedrijf 35 euro per jaar per installatie van 10.000 euro. Daarmee is alles gedekt: brand, inclusief smelten, diefstal en hagelschade. Ook de stroom die je door de diefstal weer van het gewone net moet kopen, is hierdoor gedekt.

Een verzekering voor zonnepanelen is dus aan te raden, maar een gewone dekking zit ook in uw brandverzekering.

3 reacties op “Verzekering zonnepanelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *