Zonne-energie – Wat en Waarom ?

Wat is zonne-energie?
De zon is één van de belangrijkste bronnen voor duurzame energie. De zon levert ons meer dan vijftig keer zoveel energie als wij jaarlijks aan gas, elektriciteit en benzine verbruiken. Zonne-energie is volop voorradig en schoon. Er bestaan verschillende manieren om van zonne-energie gebruik te maken.

Waarom gebruik maken van zonne-energie?

 

  • Milieubewustheid

Bij het gebruik van brandstoffen komen er schadelijke gassen vrij, welke het milieu kunnen aantasten. Dankzij zonne-energie zullen  deze gassen verminderd worden, dit zal nodig zijn om hetzelfde klimaat te behouden.

  • Beschikbaarheid

Zoals reeds vermeld levert de zon meer energie dan dat men nodig heeft. De beschikbare zonne-energie is op verschillende manieren om te vormen naar elektriciteit of kan gebruikt worden voor sanitair
warm water. Het is eveneens een energiebron die onuitputtelijk is.

  • Besparing

Als men zonnepanelen op de woning plaatst zal men de opgewekte elektriciteit zelf verbruiken en niet moeten aankopen bij een energieproducent. Ook kan men per 1000kWh een groenestroomcertificaat aanvragen. Hiervoor krijg je momenteel €210 per certificaat, vanaf augustus 2012 daalt de prijs naar €90 per certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *