716 euro gasverbruik – 1ste jaar

Altijd spannend, een brief van je energieleverancier met de eindafrekening van het afgelopen jaar (periode oktober – juli)… 

Afgelopen week was het zo ver, ik kreeg van Eneco mijn eindafrekening van ons gasverbruik. De eerste maanden in onze nieuwe woning heb ik steeds het energieverbruik geregistreerd om zo een zicht te krijgen op ons dagelijks verbruik en ook op de eventuele kostprijs bij de eindafrekening. Op basis hiervan heb ik 2 maal mijn voorschotfactuur laten aanpassen om zo niet veel te veel of veel te weinig te betalen bij de voorschotten.

In juni werd onze zonnecollector/zonneboiler geïnstalleerd en sinds die dag hebben we geen kuub gas meer verbruikt. Het totale jaarverbruik kwam neer op 1300m³ / 15000Kw gas en dit resulteerde in een eindjaarafrekening van 716 euro. Rekeninghoudend met de opstartperiode van onze vloerverwarming vind ik dit een zeer goed resultaat.

Onze woning is E48 en 32, volgens de overheid een lage energiewoning, ik hoop dat ik ieder jaar zo een laag verbruik kan hebben. Ik ben dus zeker tevreden over de eindafrekening en ook zeker tevreden over onze gasketel, Elco Thision 17Kw Duo, die de afgelopen winter zijn werk perfect gedaan heeft.

Een reactie op “716 euro gasverbruik – 1ste jaar

  1. Henk zegt:

    Dit is een zeer mooi resultaat, normaal gezien zal je volgend jaar een iets lager verbruik hebben, omdat de opstart van de VVW het eerste jaar wat extra energie kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *