Bespreking voorontwerp bij architect

Architect voorontwerp voorgevel

Deze avond hebben we de bespreking gedaan van ons eerste voorontwerp bij de architect. Zoals we al hadden aangegeven toen we het voorontwerp kregen (2 weken geleden) vonden we het nog steeds een zeer goed ontwerp.

We hebben echter wel wijzigingen voorgesteld aan de noorderzijde van het huis, de raampartij willen we niet met een hoek erin, maar de gevel recht maken en hierdoor 3 grote ramen creeëren. 1 Groot raam in de zithoek, 1 groot raam in het verlengde van de hal en 1 groot raam in de eetkamer. Zo krijgen alle plaatsen voldoende licht en kunnen we genieten van onze grote tuin.

Verder willen we het huis een halve meter verkleinen, bv. in de keuken of hal ofwel verdeeld over het hele huis. Deze optie laten we open voor de architect.

Er werd ons ook een ruwe schatting meegegeven hoeveel ons project zou kosten in de huidige opstelling van het huis, zoals werd vertoond op het eerste voorontwerp. Dit bedrag is exclusief BTW en wanneer we het huis volledig zouden afwerken, ligt dit boven ons eerste voorop gestelde bouwbudget.

We hebben echter wel aangegeven in ons eerste gesprek, dat we ons huis leefbaar willen maken en in de loop der tijd alle kantjes willen afwerken. Het huis mocht iets boven ons vooropgestelde budget uitkomen… De architect heeft rekening gehouden met ons budget, zoals we in het eerste gesprek hadden besproken.

Hierdoor hebben we wel besloten om het huis iets te verkleinen om zo het budget beter te kunnen controleren. Nuchter als ik ben weet ik dat in de loop der tijd de materialen duurder zullen worden en de werkuren ook.

Op dinsdag 18 mei krijgen we ons tweede voorontwerp, we wachten in spanning af.

Vorig bericht 1 ste voorontwerp: Foto’s eerste voorontwerp

Een reactie op “Bespreking voorontwerp bij architect

  1. Pingback: 2de Voorontwerp | Huis Bouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *