Bouw week 4

We zijn exact 4 weken bezig met de bouw en de snelbouwsteen van de benedenverdieping staat volledig recht.
Deze week hebben we de gevelsteen gesorteerd, hier was redelijk veel werk aan…

Deze week hadden we onze tweede werfvergadering met architect en aannemer. Hetgeen opviel was dat onze gevelsteen niet dezelfde kwaliteit heeft als verwacht. Zoals op een foto hieronder te zien is, zijn er veel gele stukken van de gevelsteen. De eerste tegenslag is dus een feit.

Er is direct actie genomen naar de fabrikant van de gevelsteen (Baksteen gekozen) en zij hebben binnen de 48 uur een vertegenwoordiger ter plaatse gestuurd. Het is even wachten op een schriftelijk antwoord van de fabrikant, maar de kwaliteit van de steen is niet 100% in orde volgens de man. We zullen hoogstwaarschijnlijk hiervoor een compensatie krijgen,.. wordt ongetwijfeld in de komende weken vervolgd.

We hebben heel veel uitzoekwerk, aangezien we de slechte stenen niet accepteren ! We hopen dat we hierdoor toch een mooie gevel kunnen krijgen, want het resultaat zoals het nu is, kan niet door de beugel.

6 reacties op “Bouw week 4

 1. Rachel zegt:

  Hopelijk komt er deze week meer duidelijkheid ivm de steen.
  Het gaat zo wel vlotjes hé.
  Opa is zelfs modieus gekleed, een riem in zijn taille!! 😉
  Succes nog. Volgend weekend kom ik nog eens kijken (eventueel helpen als er hulp nodig is)!!

 2. Smettuh zegt:

  (via bouwinfo)

  Ik wou gewoon even kwijt dat je geen uitzondering bent met de gevelsteen. Het is vrij algemeen dat deze steen wat gele randen vertoond. De ene levering wat meer als de andere. Hopelijk doen ze niet alsof hun neus bloed.
  Coating zal helpen maar er is van dichtbij toch wel een kleur verschil op te merken.

  Ik weet niet of je veel gebouwen van dichtbij hebt bekeken met deze steen? Wij in der tijd wel en je zag altijd wel stukjes van de gele steen door de grijze coating komen. Ik vond het in zijn geheel niet storen, hangt er natuurlijk vanaf hoeveel gele randen jullie hebben ..
  Lichtgrijze voeg zal ook nog een wereld van verschil geven.

  Blijft toch een van de mooiste witgrijze stenen, zeker door dat ze iets minder prijzig zijn dan vele gesmoorde stenen.

  Hier uiteindelijk branco genuanceerd gesmoord gekozen, de grijze kleur is minder prominent aanwezig maar we zagen het coating principe niet echt zitten.

  Gaat alleszins goed vooruit bij jullie, wij rond dezelfde periode begonnen en hier ligt het stil, levertermijn gevelsteen is om bij te janken.

 3. Julie zegt:

  Kleine vraag… Wij hebben ook de wapper zilvergrijs gekozen en ik vroeg me nu af hoe je aan dat sorteren begint? Krijg je paletten in verschillende schakeringen of zit alles door elkaar?

  Hoe lang zit je daar zo aan? Ons huis is wel wat kleiner dan dat van jou ;).

  Groeten,
  Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *