Tijd voor veranderen energieleverancier

Inderdaad, jaarlijks staat deze taak genoteerd in mijn agenda ‘Veranderen van energieleverancier’.
Tot op heden was elektriciteit het voordeligste bij Nuon voor ons verbruik in de stad Maaseik.
Zou dit na een jaar nog steeds zo zijn? Ja ! Inderdaad, Nuon Budget 1 jaar is voor onze situatie nog steeds het voordeligste. Belangrijk is ook dat er geen abonnementskost / lidmaatschapskost bestaat voor dit tarief. Na onze plaatsing van de zonnepanelen zullen we immers (bijna) geen stroom meer extern nodig hebben. Op de website van Vreg.be kan je gratis een berekening voor gas en elektriciteit maken voor je gezin. 

Conclusie: Nuon is nog steeds voor elektriciteit de voordeligste oplossing voor ons gezin.

Nu de gasfactuur. Ik ben sinds vorig jaar aangesloten bij Eneco voor de levering van ons gas. In 2011 was deze leverancier voor ons het voordeligste. Ik heb zonet de jaarafrekening ontvangen en we betalen voor 1 compleet jaar gas iets meer dan 800 euro. Dit jaar heb ik een nieuwe berekening gedaan voor onze situatie, er van uitgaand dat we exact evenveel gas gaan verbruiken. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik ga uit van hetzelfde verbruik, zeker na installatie van onze zonneboiler die toch ook een kleine besparing oplevert. Ik ben tevreden geweest over de communicatie en de gedetailleerde afrekening van de gasfactuur, dus over Eneco heb ik geen klagen.

Conclusie na bezoekje bij de Vreg, Eneco en NUON zijn aan elkaar gewaagd qua prijs. Echter heeft NUON een klein voordeel, bij afname van een gascontract bij hen krijg ik 15 euro domiciliering korting en nog een kleine welkomstbonus van 10 euro. Dit alles maakt NUON 30 euro voordeliger, dus ik heb de overstap gemaakt voor gas naar NUON.

Gekozen tarief: Spaargas Fix 1 jaar, in tegenstelling tot mijn vorige contract bij Eneco, heb ik nu gekozen voor een vast tarief voor gas voor 1 jaar.

Link naar Eni (Nieuwe naam voor NUON) elektriciteit:

Link naar Eni (Nieuwe naam voor NUON) Gas:

Wil jij je energieverbruik in kaart brengen? Bezoek dan ‘energieverbruik in kaart brengen

 

Binnenkort een update als de omschakeling van Eneco naar Nuon probleemloos is verlopen ­čÖé

4 reacties op “Tijd voor veranderen energieleverancier

 1. Ken zegt:

  Enkele maanden geleden zijn we ook opzoek moeten gaan naar een leverancier voor onze woning in opbouw.

  Wij hebben net zoals jij nu de Budget 1 jaar voor stroom en de Fix 1 jaar voor gas. Dit was het goedkoopst na een rondgang op de vreg en de energiesparen site.

  Sowieso ook zelf nog eens een voorstel laten doen door de leverancier in kwestie en de exacte voorwaarde nakijken maar dit leek allemaal in orde dus Nuon is nu onze leverancier.

  Tot op vandaag nog geen klagen over de communicatie.

  • huis-bouwen zegt:

   Budget 1 jaar is zeer interessant aangezien er geen abonnementskosten zijn, bij de meeste aanbieders is dit wel het geval.
   Voor gas hadden ze wel abonnementskosten voor de fix, maar door de domicilieringkorting van 15 euro krijg je deze voor bijna de helft terugbetaald.

 2. Joris zegt:

  de V-test doe ik voortaan ook ieder jaar. Ik denk dat de consument eindelijk zijn energiekost kan vergelijken, dit had veel eerder moeten gebeuren. Ik las onlangs dat Elektrabel al meer dan 250.000 klanten kwijt is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *